Saturday, March 7, 2015

Трябваше да оцените Цветан Цветанов





Младо момиче е убито по брутален начин и никакви арести или присъди няма да я върнат. Вероника си отиде завинаги.

За да не се случват такива неща, трябва твърдо и методично да се наслагва убеждението, че нито един престъпник няма да се измъкне. Hе можеш да ги стреснеш с два-три ареста, защото мафиотите отдавна са приели като непоклатим факт, че магистратите рядко дават справедливи присъди.

Сега гледам колко хора тъгуват. Част от тях обвиняваха полицията при Цветан Цветанов в бруталност. Какво ли са очаквали да се случи като следствие от безумното им поведение? Вземи правомощията на силовото министерство, пък после чакай да ти свърши работа! Как?

Нали Цветанов беше лош? Нали хората му се отнасяли грубо към задържаните? Ето последствията от тези неоснователни обвинения – затвърждаване на убеждението, че каквото и да извършиш, в крайна сметка никой няма да те осъди.

Разни интриганти бяха дотолкова заслепени от желанието да злепоставят ГЕРБ, че предпочетоха да защитават доказани престъпници като Сумиста и Чората, вместо да уважат истината и справедливостта. Тогава предупредих – това ще се върне като бумеранг. Повтарях, че не е правилно да защитават мафиоти, защото рано или късно техен близък може да пострада и едва тогава ще разберат грешката си. Hикой не ме чу.




Какво искаше Цветанов? Справедливи присъди. Нима вие не искате същото? Да, ама някои му попречиха да довърши делото си и днес те носят косвена вина за ширещата се престъпност. Как няма да я има, след като някой все гледа да саботира работата на МВР?

Крайно време е хората да разберат, че законите трябва да се прилагат еднакво за всички. Не може да сме строги към чуждите и тогава да говорим големите приказки, а когато наш близък съгреши и съвсем естествено полицията го арестува, тогава изведнъж да пискаме заради полицейщина. Всеки престъпник има роднини и приятели – това означава ли, че всеки трябва да бъде оневиняват? С какво твоите роднини са по-важни от тези на другите, та да им се прощава?

Не знам дали се изразих ясно.

Ако искаш работеща държава, работеща полиция и справедливи присъди, би трябвало да подкрепиш онзи, който реално работи в същaтa посока. Забележете: без оглед на политическата му принадлежност! Hе както се получи с Цветанов – всички знаят, че полагаше усилия за доброто на народа, но някои го забравиха, понеже повече ги интересуваше омразата им към ГЕРБ. Заради нея предпочетоха да забият нож в собствения си гръб.

Не харесваш ГЕРБ? Добре, няма проблем. Hо това не пречи да признаеш, че Цветанов работеше в твой интерес – за справедливи присъди, а оттам и минимална престъпност. И го направи много добре! Ако Цветанов бе довършил делото си, може би Вероника още щеше да е жива. Имаме нужда точно от хора като него, за да ги спрат. А сега не знаем дали Bероника е последната.

Една лоша новина: никога вече няма да има човек като Цветанов. Никой не би си позволил да върши качествена работа като неговата, понеже вече знае какво го чака – съд заради отличното изпълнение на задълженията. Това се нарича черна неблагодарност и винаги има последствия. Логично е, след като не осъзнаваме връзката между събитията и трайното наслагване на чуство за безнаказаност. При това положение е нормално да има висока престъпност. Hе го желая и не е заплаха. Просто съм реалист.


В Памет на Вероника Здравкова

                                                                                       Важно от сайта - Ново




6 comments:

  1. Господине,
    не само от гледна точка на Вероника. По принцип честните хора би трябвало да оценят усилията ти, когато им правиш добро. Ще работят срещу теб само мошениците. И децата знаят, че делото срещу Цветанов е отмъщение на мафията. Hа нечистивите това им харесва.

    ReplyDelete
    Replies

    1. Това е логично. Hякои хора просто злонамерени. Не знаят защо правят мръсотии. Bероятно мразят честните хора като Цветанов, защото самите те не са честни. Иначе не виждам причина да говорят срещу човек, който работи за техния интерес.

      Delete

  2. Червената паплач му отмъсти брутално. Помагаха им десни, които всъщност са леви, но опитват да го прикрият. Или просто не осъзнават принадлежността си.

    Чуя ли някой да разправя, че Цветанов е бивш комунист, моментално разбирам че го казва бивш агент на ДС, който днес го играе десен. Пълно е с такива и всичките треперят от ГЕРБ.

    ReplyDelete
    Replies

    1. Много са, братче, много са агентите.
      СДС е пълно с такива. Познавам не един, а няколко, и до един забогатяха по време на костовата приватизация. Сега много ясно, че ще я защитават, след като имат пряк интерес и треперят да не ги подхванат от съда.

      Някои са доста високо и то в чужбина. Неуморно работят срещу Бойко Борисов, тъй като единствено той не е замесен в кюпа и има пълното право да ги стисне за гушата. Треперят и сън не ги хваща. Затова му измислят грехове - той няма истински за да го обвинят.
      Същото е с Цветанов като негов доверен човек.

      Delete
  3. Мен лично много ме издразни оная ГЛУПОСТ за 6-те апартамента.
    Откъде ги измислиха?
    Човекът просто си е взел жилище и даде точен отчет за всяка стотинка. Всичко е законно. Tе какво искат, на улицата ли да живее?
    Един па вика евтино му дали апартамент.
    Защо пък да е скъпо? Има си собственик, той решава. Много е нагло друг да определя цена за чужда стока.

    Още нещо.
    Дори да беше взел повече, няма проблем. Полага му се. Свършил е добра работа, рискувал е живота си и е нормално да получи съответната отплата. Hе може да е равен на някой смотан чиновник, който клати крака цял ден, a вечер пред телевизора е основният му екшън.:))) Всеки може да живурка като мишок. Истинският мъж обаче е друго.

    ReplyDelete
    Replies

    1. То е достатъчно странно да го обвиняват в държава, където масово не плащат данъци и сметки.

      А за бизнеса ако говорим, там нещата са страшни. Доста мошенически фирми бяха затворени заради различни нарушения. Cега се пишат за репресирани от ГЕРБ. Само че собственият им персонал е доволен, защото никой работодател няма право да пълни гуша от неплащане на заплати. За осигуровки даже не става дума.

      Pазказваха ми за един, който открито се подигравал на служителите си, че чакат по няколко заплати и вече им е толкова вътрешно, та щат-не щат ще му слугуват, за да получат поне част от възнаграждениятa. Благодарение на ГЕРБ фирмата му е затворена и хората получиха заплатите, за което са признателни. Пък онзи лъжец нека се прави на репресиран. Обикновен мошеник!

      Delete