Wednesday, December 18, 2013

Спрете да лъжете хората!



Сигурно сте забелязали колко реклами има в нета и голяма част от тях предлагат да изкарате някой лев, седейки пред компютъра. Действително има такива начини, но обикалят и доста измами. За съжаление колкото е по-нереалистична офертата, толкова по-лесно вярват хората. Защото е приятно да слушаш, че утре може да си милионер. Забравете! Tова е моят съвет.

Няма как да изброя всички видове измами. Ще се спра само на една малка подробност. В много от рекламите самият автор използва думата “трик”. Или малък трик, или главозамайващ трик. Щом е така, значи явно става дума за някакъв вид измама. Ако този човек, бил той българин, руснак, американец или какъвто и да е, се занимава с нечестни дела, защо мислите, че точно вас няма да излъже? Логично е, нали? Тогава чутете ли думите трик или хитрост, направо бягайте преди да сте се опарили! Hай-често става дума софтуер, но и друго да е, трик си остава измама.

По принцип е лоша идея да сваляш софтуер от непроверен източник. Hали не искате да купувате нов компютър? Тогава не го правете! По света е пълно с хора, които от скука или злоба искат да ви навредят. Умни и хитри са. Не ги подценявайте!

Важно от сайта





4 comments:

  1. Измамните сайтове се разпознават и по това, че опитват да те изкарат от страницата пренасочвайки те към друга страница. Адски много дразни.

    ReplyDelete
  2. Ооо, дааа... направо си умирам да ги слушам такива :)))) Па как съм се залетял да им вярвам, сам се чудя на себе си :)))))

    В едното видео разправя, че е гениален компютърен програмист, който е измислил нещо невъзможно и за Бил Гейтс, а в друго видео същият глас пробутва сърцераздирателна история колко много му липсвало семейството, но си заслужавало защото открил в нета разни джаджи и с цялото си сърце ги препоръчва. Ей тъй щото е добряк :)))))
    Hе разбрах кое е истината: той го е създал или го е намерил някъде?

    ReplyDelete
  3. Много ги мразя такива.
    Като започне важно важно да говори с един такъв тежък глас, все едно е професор.
    А аз го виждам, че нищо не разбира. Нито от компютри нито от интернет.
    Смея им се. Повярвали са си, че правят нещо уникално :-D

    ReplyDelete
  4. Bиждал съм да предлагат автоматични програми за трупане на пари.
    Всяка такава натоварва компютъра и уиндоуса скапва.
    Говоря за всичко автоматично.

    От друга страна има вреден софтуер който сваляш без да искаш.
    Достатъчно е да отвориш страницата, можe и автоматично.
    Така ще ти нафлякат компа с боклук и после трябва нов комп.

    ReplyDelete