Monday, January 6, 2014

Наближава ядрена война




Заплаха от ядрена война

Ноам Чомски не изключва и дори се опасява от избухването на ядрена война през 2014г. и предупреди, че рисковете за подобен конфликт и екологичната катастрофа, която ще последва, ще се увеличат през 2014г.

Ноам Чомски е почетен професор по лингвистика в Масачузетския университет, лингвист, политически активист и един от най-изявените американски дисиденти. Чомски не критикува само САЩ и Израел, например, а отрича цялата система на корпоративния капитализъм и изтъквайки бруталната методика на властване в него, той нарича управляващата система „демокрация за зрителите“

Световните суперсили са тези, които застрашават света от тези две най-унищожителни заплахи, докато по-скромните държави се опитват да ги избегнат, най-могъщите са се впуснали в „ядрена надпревара“, счита професора.


За Едуард Сноудън

Според Ноам Чомски, всъщност разкритията на Едуард Сноудън не изненадват никой. Те просто разкриха конкретните мащаби на едно престъпление, което знаехме, че продължава отдавна. Като пример за масовото подслушване, упражнявано от САЩ той даде американската инвазия във Филипините. След бруталната инвазия, в която бяха избити стотици хиляди филипинци САЩ използвали най-модерните технологии на онова време, за да осъществят масово подслушване, следене и контрол над гражданите във Филипините, за да предотвратят рискът от избухване на въстание и бунтове срещу САЩ.

Източник

                                                        Важно от сайта





No comments:

Post a Comment