Monday, February 26, 2018

Истината за Гинка и ЧЕЗ



Понякога не е нужно да разполагаш с много информация, за да разбереш истината. Достатъчно е да мислиш логично. Например: възможно ли е Гинка да купи ЧЕЗ без да е поставено лице на скрития собственик? Не, категорично не е възможно и който твърди обратното, има причина да лъже.

Какво знаем за Гинка Върбакова? Само едно: че е приятелка на енергийния министър Теменужка Петкова,  вече подала оставка (някои твърдят, че са й я поискали). Теменужка е кума на Гинка. Това само по себе си е достатъчно доказателство за наличието на някаква задкулисна мръсотия, която просто трябва да бъде разкрита. Гинка и Теменужка със сигурност я знаят и според мен са длъжни да я разкажат, но ако смятаха да го направят, едва ли щяха да извършат сделката.



Тук има бомба: Гинка твърди, че макар да са  приятелки от 20 години, Теменужка не знаела за сделката. Говорим за енергийния министър, за многомилионна сделка с енергийно дружество, за приятелки от двайсет години (за всяко семейство най-близки са кумовете - понякога си споделят дори практики от леглото), но видиш ли, едната не знаела. Това е очевадна лъжа, а щом има една лъжа, вероятно има и други. И щом някой лъже, значи е гузен. А може да е гузен само ако е извършил нещо нередно.

Какъв човек е способен да купи компания като ЧЕЗ? Преди всичко човек с много пари. Ако не са ти проблем 320 милиона, няма начин да останеш скрит за обществото и днес нямаше да се чудим коя е Гинка и откъде изникна. Второ: човек с опит в едрия бизнес. Гинка може да се е занимавала с разни дреболии, но нищо мащабно, иначе щеше да присъства някъде по базите данни.

Всъщност не Гинка Върбакова, а нейният съпруг Славчо Върбаков движи семейния бизнес. Сега той е в сянка, защото преди години е бил разследван от ДАНС заради импулсни номера, ощетили БТК с милиони левове (кражбата и измамата са нещо нормално за бизнеса в България). После е управлявал фалиралата фирма "Атлас 3 Груп". Самата Гинка Върбакова потвърди за разпродадени от съдия-изпълнител активи на семейството, но го определи като нормално за частния бизнес. За 2016г активите на семейната фирма са 90 000лв и са отчели загуба от 11 000лв. Значи това семейство е разследвано от ДАНС и отчита загуби. Hе знам за вас, читатели, но аз вече се страхувам за бъдещето на ЧЕЗ.

Като завършек мога да добавя, че Яромир Тесарж, собственик на доставчика на ток за Северна България "Енерго Про", заяви: за 20 години бизнес в Източна Европа  не бил виждал нищо подобно - такава задкулисност, липса на прозрачност, толериране на определен кандидат, който в крайна сметка печели търга.

Между времето за написване на този постинг и публикуването му видях нещо шокиращо: самата Гинка Върбакова изрече по телевизията "оШФорни компании". Ако беше грешка на езика, сама щеше веднага да се поправи. Но няма такова нещо. Следователно Гинка не знае как се произнася въпросната дума. Вече се питам къде е живяла тази жена досега. Фирми, бизнес, договори  - подобни неща са далече от невежата й главица. Представяте ли си тя да прави нещо по-мащабно от пазар в кварталната бакалия? Няма съмнение, че зад нея стои някой. А щом този някой не се показва, значи не му е чиста работата.



2 comments:

  1. porednite fantazij gluposti na blog tyrsesht vnimanie. sychinenija po kartinka v uchilishte.

    ReplyDelete
  2. Офшорките са легален начин за заобикаляне на закона. Трудно ми е да повярвам, че този номер минава. Явно на висшестоящите не им пука за прозрачността и почтеността.

    ReplyDelete