Wednesday, October 16, 2013

За прехвърляне на автомобил вече няма да има нужда от нотариус




Правителството предлага покупко-продажбите на коли да стават без нотариална заверка. Това е предвидено във втория пакет от мерки, които Министерският съвет прие за намаляване на регулаторната тежест, съобщи пресслужбата на кабинета.
Предложенията за тях са направени от министерствата и от областните управители и са обсъдени от Съвета за административната реформа.

Пакетът съдържа 89 мерки и включва премахване на регулаторни режими, намаляване на броя на изискуемите документи, намаляване на размера на такси, съкращаване на сроковете за предоставяне на услуги, разширяване на възможностите за подаване на документи по електронен път и др.

Ефектът от реализацията му се изразява в отпадане или преминаване в регистрационни на 12 режима, намаляване на сроковете по 14 режима, намаляване на таксите по девет режима, намаляване на документите по 34 режима, разширяване на каналите за достъп до услугата на пет режима, намаляване на задълженията за информиране по седем режима и опростяване на процедурите по 14 режима.

Източник


От медиитеВдигаме 30-километрова стена по границата с Турция
Разсеян бургазлия забрави 7000 евро в автобус
Самоуби се човекът, който не можеше да се зарази със СПИН






No comments:

Post a Comment